3.07.2012

Gençlik Daireleri ve Türk Aileleri


Gençlik Daireleri 
ve Türk Aileleri Çalıştayı

T.C. Başbakanlık Yurtdışı türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre Avrupa'daki Türk ailelerinin Gençlik Daireleriyle yaşadıkları sorunların ele alınacağı "Gençlik Daireleri ve Türk Aileleri Çalıştayı", 4-5 Temmuz 2012 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerde Gençlik Dairelerinin Türk ailelerine yönelik bazı uygulamaları, vatandaşlarımızın dile getirdikleri önemli sorunlardandır. Başkanlığımızca 4-5 Temmuz 2012 tarihlerinde Ankara'da, Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika ve Norveç'te Gençlik Daireleri konusunun ilgili uzmanlarla birlikte ele alınacağı Gençlik Daireleri Çalıştayı düzenlenecek.

Düzenlenecek çalıştayda Gençlik Daireleri yasal çerçevesi ve mevzuatı, mahkeme uygulama ve kararları, Gençlik Dairesi ve Türk aileleri konularının işlenmesi öngörülüyor. Programda ayrıca hukuki süreçte yöntemler, ülkelerdeki sivil duyarlılık ve sosyal danışmanlık mekanizmaları irdelenecek, koruyucu aile ve yurt konusundaki imkanlar üzerinde durulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder