27.07.2012

Dünya Hali - 27 Temmuz 2012


Yapılan son seçimler ışığında Scleswig Holstein Türk toplumu
Scleswig Holstein Türk Toplumu örgütlenmesi ve amaçları
Sivil toplum kuruluşlarının rolleri
Türk toplumunun demokratik katılımı
Göçmnelikten yurttaşlığa geçişte yapılması gerekenler



Dr. Cebel Küçükkaraca
Schleswig Holstein Türk Toplumu Başkanı

Yayından:
"Eyalette 35-40 bin arasında Türk kökenli insan yaşıyor. 51 yılı aşan bir süredir SH'de yaşıyoruz. Sivil toplum örgütleri ihtiyaçtan doğan kurumlardır. Burada yaşayan insanların hak ve çıkarlarının korunması için bir araya geldik. İnsanların haklarının, hukukunun aranması için, korkuların yok edilebilmesi için, ileriye yönelik uzun vadeli politikaların yapılması için 26 kasım 1995'te Schlewig Holstein Türk Toplumu kuruldu. Bir hafta sonra da Almanya Türk Toplumu kuruldu. 14 üye derneğimiz var. Biz partilerüstü bir kurumuz. Herhangi bir siyasi bağlantımız yok.
Schlewig Holstein Türk Toplumu Türk azınlığının önündeki acil sorunların çözümlerine katkıda bulunmaktadır. Azınlık haklarının elde edilebilmesi için köklü çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca Türk ve yabancı düşmanlığına karşı uzun vadeli sistemli bir çalışma yapmaktadır. .
Amacımız Almanya'da sosyal barışın ve dayanışmanın eşitlik temelinde gerçekleşmesini sağlamak."

Daha fazlasını dinle: Dr. Cebel Küçükkaraca

Ergenlerde kişilik gelişimi
Seda HARAN
Uzman Psikolog

"Ergen öncelikle bedenindeki değişimlerle ilgilenmeye başlıyor. Bununla birlikte fark edilmeyi çok istiyor. Kendi hakkında olumlu geri bildirim almak istiyor. Bu dönemde ergen çok fazla ben merkeziyetçidir.
Ailenin anlayışlı ve bilinçli olması gerekir. Yabancı ülkelerde bu konu bir sorun teşkil etmektedir. Ailenin iş hayatı yüzünden ergenler yalnız kalıyor ve ailesinin değil de arkadaş çevresinin yaptırımları önem kazanıyor.
Ergenlik döneminde problemler aileleriyle birlikte üstesinden gelinebilir. Aileler problemleri çözmeye yönelik olmalıdırlar. Anne baba çok korkmamalı ve baskıcı olmamalıdır."
Stres ve aile 

Seda Didem ERKEN
Psikolog
Yankı Psikolojik Danışmanlık Merkezi

" Stres ailede çok önemli bir faktördür. Eşlerin yetiştikleri toplumsal yapılar çok önemlidir. Evlilik için sağlanacak uyum tamamen bu yapıya bağlıdır. Bu toplumsal yapılar ne kadar farklı olursa partnerlerin aralarındaki problem artacağı için streste artar. Partnerlerin ailelerinin ekonomik durumu da çok önemlidir. Benzer maddi güç benzer eğitimi beraberinde getirir. Bu yakınlık aradaki uyumu sağlamak adına önemlidir.
Aynı zevklere sahip olmak aynı heyecanı paylaşmak çok önemlidir. Bunlar birbirinden farklı olduğu zaman uyumsuzluğa dolayısıyla strese yol açmaktadır.
Ailelerin insanın ruhsal ve bedensel rahatsızlığına çok etkisi bulunmaktadır. Bu yüzden ailede uyumu çok fazla geriye itmemek lazım.
Günümüzde stressiz bir insan yoktur. Stres hayatımızda var. Biz bunları dengelemeye çalışmalıyız. stres zaten hayatımızda varsa bunu nasıl daha aza indirebiliriz bunu konuşmalıyız."   


Seda Didem Erken'i dinle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder