20.07.2012

Almanya'dan Sünnete yasal onay geliyor

Alman Meclisi'nden sünnete onay

Almanya'da Federal Meclis, Köln Eyalet Mahkemesi'nin 'adam yaralama' kapsamında suç olarak değerlendirdiği sünnete izin veren bir yasal düzenleme için onay verdi.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU) ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan hükümet partilerinin yanı sıra ana muhalefetteki Sosyal Demokratlar (SPD) ve Yeşiller de sünnetin yasallaşması için ilk onayı verdi. Sol Parti ise din hürriyetini teminat altına alan karara destek vermedi.

Dini nedenli sünneti yasal kılmayı amaçlayan yasanın bir an önce meclise sunulması için CDU/CSU, FDP, SPD olağanüstü genel kurulda söz konusu yasa tasarısının en geç sonbaharda meclise sunulması için Çarşamba günü talepte bulunmuştu. Federal Hükümete çağrıda bulunan parti gruplarının verdiği ortak önergede, sünnetin uzman doktor tarafından usulüne uygun ve çocuğa gereksiz acı çektirmeyecek şekilde yaptırılabilmesi esas alındı.
(Zaman 20.07.2012)

Alman halkı sünnetin yasaklanması konusunda bölündü

Almanya’da yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın sünnetin yasaklanıp yasaklanmaması konusunda bölünmüş olduğunu ortaya koydu.

Alman Haber Ajansı (DPA) tarafından yapılan kamuoyu yoklamasında, ankete katılanların yüzde 45’i sünnetin yasaklanmasından yana tutum alırken, yüzde 42’si ise yasağa karşı olduğunu, yüzde 13’ü ise konuyla ilgili bir görüşü olmadığını söyledi.

Ankete katılanların yüzde 33’ü, sünnetin yasaklanması yönünde alınacak bir kararın Almanya’nın uluslararası alandaki imajına zarar vereceğine inandığını ifade ederken, yüzde 55’i yasak kararının Almanya’nın imajına zarar vermeyeceği görüşünü dile getirdi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder