15.11.2012

Blue Card

Almanya'dan 
kalifiye elemanlara yeni "Blue Card"

Anerkennung in Deutschland

Yabancı öğrenciler, mezunlar ve akademisyenler için yeni olanaklar: Almanya yüksek vasıflı yabancı elemanlara Almanya'da kalmayı kolaylaştırıyor. 

Yabancı üniversite öğrencileri öğrenimleri sırasında şimdiye kadar geçerli olan yılda 90 gün yerine 120 gün çalışma hakkına sahip olacaklar ve mezuniyetlerinden sonra da, şimdiye kadar ki 12 ay yerine 18 ay Almanya'da kalıp yüksek nitelikli bir iş arama olanağı edinecekler. 

Yeniliklerden biri de, iki yılın ardından süresiz oturum izni alabilmeleri. Yabancı üniversite mezunları ve akademisyenler için, iş aramak üzere özel statüde bir oturma iznini altı aya kadar verme düzenlemesi de getirilmek isteniyor. 

Ayrıca 'Blue Card' yurt dışından mezunlara ve akademisyenlere dört yıla kadar Almanya'da çalışma olanağı getiriyor. Bunun için ön koşul, yılda asgari 44.800 Avroluk gelir getiren bir iş sözleşmesi yapmış olmak. Özellikle eleman ihtiyacı bulunan fen bilimleri, matematik, mühendislik, hekimlik ve bilgi teknolojileri gibi alanlarda bu miktar 35.000 Avro düzeyinde. 

'Blue Card' sahipleri iki yılın ardından Almanya'da süresiz kalma hakkını edinebilecekler. Almanya'da çalışmayı düşünen aile üyeleri için de kolaylıklar öngörülüyor.

Kaynak:Almanya'nın Türkiye'deki Temsilciliklerinin Haber Bülteni KASIM-01-2012

Almanya'da mesleki tanınma ile ilgili daha geniş bilgi için tıklayın:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder