11.01.2013

Hacettepe Üniversitesi Avrupa'da

Sergide yer alan eserlerden
biri de Cengiz Aktaş'a ait
“Hacettepe Üniversitesi Avrupa'da:
HACETTEPE KOLEKSİYONU’NDAN ÇAĞDAŞ TÜRK RESİM SANATI: 45.YIL 45 ESER”


Hacettepe Üniversitesi, kuruluşunun 45. Yılı etkinlikleri kapsamında, yaşayan 45 ünlü Türk Ressamının eserini Avrupa Birliğinin merkezi Brüksel’de sergiliyor.

Büyük bir bölümü Hacettepe Sanat Müzesi koleksiyonundan seçilen “Hacettepe Koleksiyonu’ndan Çağdaş Türk Resim Sanatı: 45.yıl 45 Eser” sergisi Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ev sahipliğinde 11 Aralık 2012 Salı günü 18.30’da bir konser ile açıldı. 18 Ocak 2013 Çarşamba gününe kadar sürecek olan sergi, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği, Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün ortak organizasyonu ile gerçekleştiriliyor.

Hacettepe Üniversitesi, ülke bilim ve sanatını evrensel ölçeğe taşımanın yanı sıra kurumsal ve sosyal sorumluluk ilkesi doğrultusunda düzenlediği kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında, Hacettepe Sanat Müzesi Koleksiyonu ve ülkemizin önde gelen sanatçılarından sağladığı, seçkin eserler aracılığıyla, kültürel birikim ve değerlerimizi uluslararası platformda kamuoyu ile paylaşıyor. İlk kez bir Türk üniversitesinin yurtdışında bu kapsamda gerçekleştirdiği serginin Brüksel sonrasında, başta Avrupa olmak üzere, dünyanın önemli kültür başkentlerinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

“Hacettepe Koleksiyonu’ndan Çağdaş Türk Resim Sanatı: 45.Yıl 45 Eser” sergisinde, başta eserleri ülke sınırları dışında da yankı uyandıran, Burhan Doğançay, Özdemir Altan, Devrim Erbil, Zafer Gençaydın, Halil Akdeniz, Bubi, İsmail Ateş, Ferhat Özgür ve Adnan Turani olmak üzere, yaşayan Türk Sanatının güçlü bir seçkisi ilk kez Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de sanatseverler ve Avrupa kamuoyu ile buluşuyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder